Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Воздухоплови и нивна регистрација
Воздухоплови и нивна регистрацијаPrint this pageSmaller textBigger text size

АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со безбедноста на самите воздухоплови.

Регулаторните функции на АЦВ во областа пловидбеност и регистрација на воздухоплови опфаќаат: издавање на сертификати за пловидбеност, одржување, регистрација на цивилни воздухоплови, сертификација на правни лица за градба, дизајн и одржување на воздухоплови и нивни делови, континуиран инспекциски надзор на сертифицираните субјекти и друго.

ДОКУМЕНТИ:
Failure, Malfunction and Defect Report (Adobe Acrobat document, 139 Kb)
Check list for documents required by MK CAA for Initial issue of Aircraft Airworthiness Certificate (Adobe Acrobat document, 71 Kb)
Писмо за CAMO (Adobe Acrobat document, 180 Kb)
MKCAA Form PartM SubpartG_Compliance Checklist (Adobe Acrobat document, 229 Kb)
Соопштение за физички и правни лица кои поседуваат воздухоплов (Adobe Acrobat document, 131 Kb)
Правилник за регистрација на воздухоплов (Adobe Acrobat document, 108 Kb)
Барање за резервирање на евиденциска ознака (Adobe Acrobat document, 136 Kb)
Барање за резервирање на регистарска ознака (Adobe Acrobat document, 109 Kb)
Барање за упис на воздухоплов во евиденцијата на воздухоплови (Adobe Acrobat document, 93 Kb)
Барање за упис на воздухоплов во регистарот на воздухоплови (Adobe Acrobat document, 392 Kb)
Барање за бришење на воздухоплов од регистарот на воздуоплови (Adobe Acrobat document, 385 Kb)
Регистар на впишани воздухоплови во РМ (13.03.2017) (Word document, 124 Kb)
Евиденција на воздухоплови кои не се според ICAO стандарди впишани во Република Македонија (Adobe Acrobat document, 67 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika