Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Навигација
НавигацијаPrint this pageSmaller textBigger text size

АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со безбедното давањето на услуги на воздухопловна навигација.

 

Регулаторните функции на АЦВ во областа навигација опфаќаат:
- сертификација на субјекти кои даваат услуги на воздухопловна навигација
  (АТМ услуги, МЕТЕО услуги, АИС услуги и ЦНС услуги), 
- одобрување на навигациони системи и нивни промени, 
- процедури на летање, 
- континуиран инспекциски надзор на сертифицираните субјекти кои даваат услуги на воздухопловна навигација, и друго.

Сите  информации содржани во  AIP на  Р.М  електронски  можат да  се  најдат на  линкот  на долунаведената  веб страна:

http://www.ead.eurocontrol.int

ДОКУМЕНТИ:
MKCAA_ANSP compliance matrix Annex 1 (Adobe Acrobat document, 283 Kb)
MKCAA_ANSP compliance matrix Annex 2 (Adobe Acrobat document, 357 Kb)
MKCAA_ANSP compliance matrix Annex 3 (Adobe Acrobat document, 110 Kb)
MKCAA_ANSP compliance matrix Annex 4 (Adobe Acrobat document, 127 Kb)
MKCAA_ANSP compliance matrix Annex 5 (Adobe Acrobat document, 118 Kb)
Obrazec 1 (Adobe Acrobat document, 201 Kb)
EURO_ContingencyStrategies_LR (Adobe Acrobat document, 479 Kb)
Guidance Certification for NSA Final 1.02 (Adobe Acrobat document, 737 Kb)
GUIDMAT Annex for AISP Final 2.0 (Adobe Acrobat document, 1483 Kb)
GUIDMAT Annex for ATSP CNSP Final 2.0 (Adobe Acrobat document, 2310 Kb)
GUIDMAT Annex for METP Final 1.01 (Adobe Acrobat document, 887 Kb)
ANSP application (Adobe Acrobat document, 114 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika