Насловна |Контакт |Содржина |Настани
Насловна / Безбедност / Воздухопловна медицина
Воздухопловна медицинаPrint this pageSmaller textBigger text size
АЦВ има регулаторни надлежности поврзани со здравствената оспособност на персоналот во воздухопловстото и другиот стручен персонал на воздухопловната индустрија.

 

Извршувањето на овие регулаторни функции опфаќа: сертификација на лекари за воздухопловна медицина-АМЕ и на здраствени установи-АМС, извршување на првични лекарски прегледи, континуиран инспекциски надзор на сертифицираните лекари за воздухопловна медицина-АМЕ и на здраствените установи-АМС, инспекциски надзор на медицинските служби на аеродромите и друго.

ДОКУМЕНТИ:
Tабела – Лекови и летање (Adobe Acrobat document, 180 Kb)
Барање за второстепена постапка (Word document, 39 Kb)
Send this page to a friendИспрати до пријател
topГоре


CAA Macedonia Newsletter


CAA Macedonia | Dame Gruev 1, 1000 Skopje | Phone + 389 2 3114 046 | Fax + 389 23 115 708
© 2005 Civil Aviation Agency. All rights reserved | Terms of Use | Privacy Policy.developed by artistika