Вести

  • |

МИА, 13.02.2010


Авион на романската компанија „Таром“ принудно слета во Темишвар поради технички проблеми


Темишвар, 12 февруари (МИА) - Авион на романската авиокомпанија „Таром“ со 180 патници, кој сообраќаше на дестинација Букурешт - Валенсија, принудно слета во Темишвар, откако пилотите сигнализираа за појава на технички проблеми. - Авионот слета без инциденти, изјави директорот на меѓународниот аеродром во Темишвар, „Трајан Вуја“, Корнел Самартинјан.

Тој истакна дека патниците се префрлени во друг авион, кој го обезбедила компанијата „Таром“ за да ги превезе до Валенсија.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika