Вести

  • |

Нетпрес, 10.02.2010


Боинг 757 принудно слетал во Јакутска


Авион на компанијата "Јакутиа Ерлајнс" со 145 патници и осум членови на екипажот, принудно слетал утринава на аеродромот во Јакутска.

Слетувањето поминало безбедно и никој не бил повреден, пренесува агенцијата Итар-Тас, повикувајќи се на локалните полициски извори. Авионот од Типот Боинг 757 бил на линија Москва-Мадаган, а до принудното слетување се случило поради дефект на хидрауличен систем.Авион на компанијат "Јакутиа Ерлајнс" со 145 патници и осум членови на екипажот, принудно слетал утринава на аеродромот во Јакутска.Слетувањето поминало безбедно и никој не бил повреден, пренесува агенцијата Итар-Тас, повикувајќи се на локалните полициски извори.

Авионот од Типот Боинг 757 бил на линија Москва-Мадаган, а до принудното слетување се случило поради дефект на хидрауличен систем.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika