Вести

  • |

А1, 22.02.2010


Штрајкуваат пилотите на Луфтханза


Повеќе од 4 илјади пилоти на германскиот авиопревозник Луфтханза, на Луфтханза Карго и на нискобуџетната Џерман Вингс на полноќ почнаа четиридневен штрајк.Тие бараат поголема безбедност на работа, како и пилотите вработени во странство да добијат зголемување на платите колку и нивните германски колеги за да се спречи одлив на вработени во соседните земји.

Штрајкот ќе предизвика проблеми не само во домашниот, туку и во меѓународниот сообраќај бидејќи Луфтханза ги препраќа патниците во други авиокомпании или со возови, а компанијата ќе ја чини 25 милиони евра дневно.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika