Вести

  • |

МРТ, 23.02.2010


Штрајк во Кроација Ерлајнс од петок


Најголемиот хрватски авиопревозник Кроација Ерлајнс, најави штрајк, што најверојатно ќе почне во петок. Причина за штрајкот е спорот меѓу Управата за цивилна авијација и Синдикатот на кабинскиот персонал за новиот колективен договор, со кој што им се укинуваат нематеријални права и додатоци Претставниците на Синдикатот на кабинскиот персонал не попуштаат во своите барања, а Управата не покажува интерес да одговори.

Штрајкот според проценките, може да нанесе штета од околу 600 илјади евра, а тоа е сума, што може да ги задоволи барањата на вработените.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika