Вести

  • |

МРТ, 16.02.2010


Штрајк на вработените во Алиталиа


Вработените во италијанскиот авиопревозник Алиталиа денеска ќе стапат во четиричасовен штрајк, за да предупредат на проблемите при усогласувањето на нивните договори со компанијата Ер Уан (AirOne), која лани ја презеде Алиталиа.

Штрајк за попладне најавија и вработените во италијанските авиокомпании Јурофлај и Меридиана, поради најавеното намалување на работните места. Се очекува прекинот на работата на вработените во трите компании да предизвика доцнења и откажувања на летови во Италија.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika