Вести

  • |

МИА, 27.02.2010


Њујорк парализиран од снежна бура


Нова снежна бура го парализира Њујорк, училиштата не работаат, а стотици летови се откажани или доцнат. Снежната покривка во Њујорк изнесува 50 сантиметри. Снегот почна да паѓа вчера, а според метоеоролозите, снежните врнежи ќе престанат утре. На аеродромите „Њуарк“ и „Кенеди“ откажани се стотици летови поради снегот, силниот ветер и лошата видливост. Стотици илјади луѓе се без електрична енергија во некои региони на североисточниот дел на САД.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika