Вести

  • |

МИА, 11.03.2010


Грчките авиодиспечери в четврток ќе стапат во 24 часовен штрајк


Грчките авиодиспечери в четврток ќе стапат во 24 часовен штрајк, сооошти денеска синдикатот на авиодиспечерите. Сите летови на грчките и странските компании, од и до Грција, поради штрајкот ќе бидат прекинати 24 часа. Авиодиспечерите одлучија да се приклучат кон најавениот за в четврток генерален штрајк, организиран од двата главни синдиката во земјата, Општата конфердерација на трудот (ГССЕ) и Федерацијата на државните службеници (АДЕДИ), во кои членуваат околу половина од грчките работници.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika