Вести

  • |

А1, 19.03.2010


Израелски шпионски авиони во мисија над Унгарија


Воено-воздухопловните сили на Унгарија сили пресретнале два израелски авиони над унгарскиот меѓународен аеродром, јавија унгарските медиуми.Авионите биле опремени со уреди за набљудување и веројатно имале улога во мисија поврзана со убиството на сириски државјанин во Унгарија.Израелски функционер изјавил дека биле ангажирани во „дипломатска мисија“, а унгарското Министерство за надворешни работи не објави официјално соопштение.Сириецот кој го следеле авионите е убиен во Будимпешта, додека управувал такси. Убиецот избегал од автомобилот со црна чанта.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika