Вести

  • |

А1, 20.03.2010


Почна тридневниот штрајк на „Бритиш ервејс“


Летачкиот персонал на британскиот авиопревозник „Бритиш ервејс“ стапи во тридневен штрајк, откако пропаднаа преговорите меѓу раководството на компанијата и синдикатот. Главна причина за штрајкот е најавата за замрзнување на платите и измената на работните услови. Поради штрајкот, откажани се околу илјада летови, а во наредните три дена ќе се реализираат само 65 отсто од планираните линии на „Бритиш ервејс“ за протестот британскиот синдикат доби поддршка и од синдикатите од САД, Германија и Шпанија.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika