Вести

  • |

Дневник, 10.03.2010


Туркиш ерлајнс купува „боинзи“ за 1,6 милијарда долари


Турската националната авиокомпанија Туркиш ерлајнс склучи договор со американската компанија „Боинг“ за набавка на флота од 20 „боинзи 737“. Американската компанија соопшти дека „Боинг“ и Туркиш ерлајнс ги финализирале деталите од договорот за новата генерација летала од типот „боинг 737“.Туркиш ерлајнс ќе плати 1,6 милијарда долари за набавка на десет авиони „737-800с“ и уште десет летала „737-900ЕР“. Туркиш ерлајнс сега има авиофлота од 66 „боинзи“, од кои 58 се од новата генерација „737с“

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika