Вести

  • |

А1, 19.04.2010


Вулканската пепел стигна до реката Енисеј


Облакaкот од пепел од исландскиот вулкан стигна до сибирската река Енисеј и се движи кон исток. Европската Унија соопшти дека денеска можеби ќе се воспостави половина од авионски сообраќај. Според шпанското претседателство, за проблемот треба да се решава на европско ниво, а не секоја држава посебно. Вчера неколку европски авиокомпании изведоа пробни летови без патници и покрај предупредувањата на опасност. Метеоролозите предупредуваат дека ситуацијата и натаму е нестабилна и се менува во зависност од ветровите, но и нерегуларните ерупции на вулканот на Исланд.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika