Вести

  • |

Алфа ТВ, 21.04.2010


Вулканската пепел стигна над Македонија


Вулканската пепел утринава стигна над Македонија, но таа е со мала густина и не претставува никаква опасност, соопштува УХМР. И покрај тоа што дел од облакот од вулканот во Исланд ќе ги покрива севернозападните делови од земјава до 18 часот, Македонија била во т.н. зелена зона. За прв пат по неколку дена, доколку нема нагли промени, од скопскиот аеродром треба да полетаат сите планирани летови. Без задоцнување веќе се остварија летовите за Виена, Цирих, Будимпешта, Белград и Подгорица.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika