Вести

  • |

Алфа ТВ, 19.04.2010


Министрите за транспорт од ЕУ ги намалија ограничувањата за летови над Европа


Министрите за транспорт од Европската унија се договорија од утре да бидат намалени ограничувањата за летови над Европа, кои беа стопирани од вулканскиoт пепел. Предвидено е да се намалат зоните кои беа забранети за летови, а авиокомпаниите ќе добијат дозвола да летаат само во оние делови од Европа каде нема големо количество на прав од вулканот.Одлуката на министрите за транспорт ќе биде соопштена на прес-конференција во текот на вечерва.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika