Вести

  • |

Нетпрес, 16.04.2010


Откажани девет лета од скопскиот аеродром


Девет лета од скопскиот аеродром “Александар Велики“ кон европските дестинации се откажани утрото поради затворањето на аеродромите во европските држави.

Според информациите од аеродромот, откажани се летовите за Прага, Будимпешта и за Брисел. Откажани се четири летови кон Прага на Ер Франс, Алиталија, Делта Еи лајнс и ЧСА, кон Будимпешта се откажани летовите на Малев, Бритиш Ервејс и Ибериа Ерлајнс. Откажан е летот во 19 часот кон Брисел на скопскиот авио превозник Ерлифт.

Денеска повеќе од стотина летови се откажани од речиси сите аеродроми во Велика Британија, Франција и САД поради големиот облак вулканска пепел што излегува од вулканото на Исланд.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika