Вести

  • |

МИА, 13.05.2010


Авикомпанијата „Ерлифт“ предложена за вршење редовен авиопревоз


Авиопревозникот „Ерлифт сервис“ доби дозвола од Агенцијата за цивилно воздухопловство да врши редовен авиопревоз на дестинациите на кои што лета. Линиите кон Рим, Виена, Истанбул, Цирих и Дизелдорф, на кои досега авиокомпанијата сообраќаше чартер, согласно дозволата, има обврска да ги реализира редовно независно од бројот на патниците. Според АЦВ, за да може да сообраќање како редовен авиопревозник „Ерлифт“ треба да објави ред на летање.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika