Вести

  • |

Нетпрес, 11.05.2010


Дел од турскиот воздушен простор затворен


Воздухопловен власти на Турција донеле одлука за привремена забрана на летови над северозападниот дел од државата поради вулканскиот пепел од Исланд.

Истовремено, меѓународниот аеродром во Истанбул останува отворен, пренесе “Франс прес“. Дел од турскиотвоздушен простор ќе остане затворен за околу четири часа. Од ова најмноги ќе бидат погодени домашните летови. Досега сите летови од и до Истанбул се спроведувале нормално.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika