Вести

  • |

МИА, 17.05.2010


Евроконтрол: Откажани илјада летови поради облак со вулканска пепел


Поради облакот со вулканска пепел од Исланд и воспоставувањето зона забранета за летови над Холандија и југоисточна Британија, денеска ќе бидат откажани илјада летови, соопшти Евроконтрол. Се очекува во текот на денот постепено да се намалува облакот, и до 12 часот по Гринич ќе ја зафати Северна Ирска, делови од Шкотска и југозападна Британија, се вели во соопштението. Присуството на облакот ќе се почувствува и во пошироката област над Лондон каде ќе бидат извршени 28.000 летови односно илјада помалку отколку во нормални услови.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika