Вести

  • |

А1, 05.05.2010


Затворен дел од небото над Британија


Британската управа за цивилно воздухопловство соопшти дека од 7 часот изутрината по локално време е затворен воздушниот простор над Шкотска и Ирска поради нов налет на облакот вулканска прашина.

Ирска и Северна Ирска го затворија воздушниот простор на неколку часа и вчера, но во текот на ноќта ветрот го врати вулканскиот облак над островот.

Европската унија претпочита да не ги покрие штетите на авиопревозниците, но го поддржа предлогот на Европската комисија за обединување на воздушниот простор над континентот.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika