Вести

  • |

Нетпрес, 04.05.2010


Нов облак на вулкански пепел од Исланд


Властите од Ирска и Британија вовеле забрана за летање откако во атмосферата се појавил нов облак со пепел од Исланд.

Имено, една количина од пепел од исландскиот вулкан ветерот ја однел кон југ. Поради ова ирската контрола на летање соопштила дека во вторник наутро ќе ги забрани сите летови од Ирска.

Во исто време ќе бидат суспендирани сите слетувања на авиони, јавува Би-Би-Си. Метеоролошкиот завод на Исланд соопштил дека новите забрани за летање е резултат на промена на правецот на ветерот и малку поголема концентрација на вулкански пепел во воздухот.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika