Вести

  • |

Алфа ТВ, 11.05.2010


Патнички авион на „Рајан Ер“ принудно слета на аеродромот во Белфаст


Патнички авион на авионската компанија „Рајан Ер“, што леташе на линијата за лондонскиот аеродром Станстед, утрово од безбедносни причини принудно се спушти на аеродромот во Белфаст.

Претставник на компанијата објасни дека авионот скршнал од предвидениот лет и непредвидено се спуштил во северноирскиот главен град, откако членовите на неговиот екипаж забележале „сомнителна миризба“ на киселина.Во вакви услови се применува стандардната процедура, па беше наредено враќање на авионот и негово приземјување, изјави претставикот на „Рајан Ер“.

Авионот безбедно се спуштил во Белфаст и веднаш е почната истрагата, што треба да утврди која е причината за појавата на непријатната миризба.Во моментот на инцидентот, во авионот имало 154 патници.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika