Вести

  • |

Нетпрес, 13.06.2010


Италија: Двајца загинати при пад на авион


Во близина на градот Савона, Италија, се урнал авион од типот “пипер“. Летал од Хрватска за францускиот град Кан. Динко Водановиќ, хртватски инспектор за авионски несреќи за “Глас на Истра“ рекол дека контролата на летање во Лошињ имала информации за летот,но идентитеот на патнците засега е непознат.

Две карбонизирани тела била најдени на местото на несреќата. Идентификацијата на лице место била невозможна, објавуваат италијанските медиуми.

За падот на авионот со германски ознаки, италијанкста полиција била информирана од локалното население на Стела Корона.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika