Вести

  • |

Нова Македонија, 16.06.2010


„МАТ ервејс“ доби дозвола за летање


Новата компанија „МАТ ервејс“ Скопје, која ја основаа српски компании, доби дозвола за летање од Агенцијата за цивилно воздухопловство, информираат од компанијата.
По долга, темелна и професионална проверка на поднесената документација, македонските власти и одобрија на компанијата почеток на работата.

Новата компанија е сопственик на авион од типот „боинг 737-500“, кој ќе лета
на бројни европски дестинации, а во наредниот период „МАТ ервејс“ Скопје
сета своја сила ќе ја насочи кон набавка на нова флота.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika