Вести

  • |

Нова Македонија, 08.06.2010


Патнички авион принудно слета во Новосибирск


Авион од типот „боинг 737-400“ на московската компанија „Трансеро“, вчера принудно слетал на аеродромот Томачево во Новосибирск, пренесува МИА
Руските власти соопштиле дека авионот, во кој имало 120 патници и шест
члена на екипажот, успешно слетал и покрај запалениот стоен трап.

За време на принудното слетување на авионот немало повредени лица.

Според локалните медиуми, авионот претходно подолго време кружел во близината
на Новосибирск за да го потроши горивото.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika