Вести

  • |

МИА, 13.07.2010


Грките авиопревозници ги откажуваат летовите поради утрешниот штрајк на контролорите а летање


Атина, 13 јули 2010 (МИА) - Двете грчки авиокомпании „Олимпик Ер“ и „Егеан ер“ ги откажуваат или го менуваат распоредот на десетици летови утре поради планираниот штрајк на контролорите на летање, објави електронското издание на весникот „Та неа“.

Поради протестите нема да бидат реализирани и внатрешните летови од 11 часот наутро до 15 часот по локално време, а распоредот на голем број меѓународни летови ќе биде променет. Генерало од протестот ќе бидат засегнати 87 летови. нд/16:29

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika