Вести

  • |

МРТ, 21.07.2010


На 25 јули штрајк на контролорите на летање на нашиот јужен сосед


Контролорите на летање, на јужниот сосед на Република Македонија, на 25 јули ќе организираат штрајк кој ќе предизвика големи проблеми во тамошниот воздушен простор. Контролорите ќе протестрираат против планот на Владата за реформи во секторот.

Генералниот секретар на Синдикатот на контролорите на летање Јанис Курмулакис изјави дека нивните барања се отворање на повеќе работни места и плаќање на прекувремената работа. Штрајкот ќе почне во сабота на 24 јули и ќе трае еден ден.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika