Вести

  • |

Нетпрес, 05.07.2010


Турција повторно го затвора воздушниот простор за Израел


Турција повторно го затвора воздушниот простор за Израел, како резултат на нападот на хуманитарните бродови на Турција кои носеа помош за Газа на 31 мај, пренесуваат странските медиуми.

“Одлуката за затворање на воздушниот простор нема да се однесува на еден авион или два како што беше минатата недела, туку ќе биде забранет воздушниот сообраќај за сите израелски авиони“, соопшти министерот за надворешни работи на Турција, Ахмет Давутоглу.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika