Вести

  • |

Нетпрес, 21.07.2010


Штрајк на контролори на летање во Франција


Во Франција се очекува откажување на голем број летови поради штрајк на контролорите на летање. Француската служба за цивилно воздухопловство соопштила дека поради штрајкот на контролорите на летање денес се очекува голем број на летови.

Властите ги повикале авиопревозниците за 20 отсто да го намалат бројот на летови на аеродромот “Шарл де Гол“ во Париз и за речиси 50 отсто од помалото воздушно пристаниште “Орли“ јавува АП.

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika