Вести

  • |

Дневник, 12.08.2010


Истанбул: Авион излетал од писта, нема повредени


Патнички авион од Азербеџан со 128 лица излетал од пистата при приземјувањето на аеродромот Ататурк во Истанбул, јави АФП.

Во инцидентот немало повредени. Авионот излегол на околу 10 метри од пистата. Поради инцидентот пистата привремено била затворена, за да се премести леталото.

 

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika