Вести

  • |

МИА, 25.08.2010


Пожар од Албанија зафатил и планински реон во Грција


Атина, 25 август 2010 (МИА) - Пожар од Албанија се пренел и на грчка територија во реонот на градот Јанина, западна Грција и брзо се распространил во тешко достапен планински реон, јави АНА-МПА. Во гаснењето на пожарот учествуваат четири авиони и еден хеликоптер како и голем број пожарникари. Засега не се загрозени населени реони. зш/7:40

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika