Вести

  • |

МИА, 16.08.2010


Турските пожарникари изгаснаа два големи пожари - во Анталија и на островот Хејбели


Анкара, 15 август 2010 (MИА) - Пожар во шумската област крај Кумлуџа, во округот Анталија во Јужна Турција, е совладан денеска, откако во борбата со огнот учествувале 15 противпожарни возила, четири хеликоптери и два авиони. Во пожарот биле зафатени два хектари шумска површина. Турските пожарникари изгаснале и шумски пожар на островот Хејбели крај Истанбул. Пожарот исто така опфатил површина од околу 500 метри квадратни во шумска област во близина до православната семинарија на островот, која беше затворена во 1971 година. нд/18:46

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika