Вести

  • |

12.09.2015


Интервју на Директорот Јандреоски за Канал 5


Расте потребата од обука на персоналот

Извор: Канал 5 [www.kanal5.com.mk]

Зголемениот број на летови како резултат на субвенциите и евтините авио билети ја наметнуваат потребата за обука на персоналот.

Од агенцијата за цивилно воздухопловство со најава дека во наредниот период ќе се одвиваат бројни обуки за персоналот во кои ќе бидат вклучени и колегите на нашите пилоти од регионот.

На оваа тема во вестите на Канал5 Борче Пауновски разговараше со директор на АЦВ, Горан Јандреоски.

- Можеме ли да одговориме на сите предизвици во авио сообраќајот?

„Имено агенцијата во својата основа на одговорност кон своите вработени се базира на континуирано образование. Континуираното образование подржано од сите институции во државата ни дава право да конкурираме на различни видови на програми“ – изјави Јандреоски

 

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika