Вести

  • |

01.06.2016


EUROCONTROL работилница за лиценцирање на контролори на летање


Од 15-17.06.2016 год. во рамките на проектот Support to States на EUROCONTROL во Скопје ќе се одржи работилница за лиценцирање на контролори на летање. Презентациите од предавањата можете да ги најдете подолу.

ПРЕЗЕНТАЦИИ

- Essential requirements for ATCOs

- Core regulation

- Licenses ratings endorsements

- Training organisation certification

- Medical certification

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika