Вести

  • |

20.06.2019


Средба на директорот на АЦВ Тунтев, со шпанскиот амбасадор Сера


Директорот на Агенцијата за цивилно воздухопловство, д-р Томислав Тунтев, оствари работна средба со амбасадорот на Кралството Шпанија во земјава, неговата екселенција Едуардо Лорензо Сера.

На средбата двајцата соговорници, разменија мислења околу досегашната соработка меѓу воздухопловните власти на двете земји, со посебен акцент на зајакнувањето на  поддршката, искуствата и нивните знаења во менаџирањето на македонскиот и шпанскиот воздухопловен транспорт.

Тунтев и Сера, едновремено, ја истакнаа и потребата од воспоставување взаемна соработка во делот на зајакнувањето на  кадровските потенцијали на АЦВ, преку подигнување на степенот на обученост на вработените во престижните воздухопловни тренинг центри во Шпанија.

Шпанскиот амбасадор, меѓудругото, на средбата со првиот човек на македонското цивилно воздухопловство, изрази јасна волја и за посредување меѓу релевантните шпански институции со македонскиот туристички сектор, за промоција и развој на автентичните македонски потенцијали  пред шпанската јавност.   

 

  • CAA
  • |
  • Dame Gruev 1, 1000 Skopje
  • |
  • Phone + 389 2 3114 046
  • |
  • Fax + 389 23 115 708

developed by artistika